att jobba med barn

Jag älskar att jobba med barn av många anledningar.
En anledning är att man blir påmind om alla roliga saker som man gjorde när man var liten. Exempelvis alla klappramsor som man kunde. Allt från "ajdinajdina aminiminima papagollafififa..." till "I kinimockaskogen där bodde en familj...".
HELT sjuka texter men man kunde typ hundra och då var det inklusive rörelser.

En annan grej som jag och mina polare höll på med väldigt mycket var att göra kaninöron på varandra. Man smög sig upp bakom sitt offer och började räkna. När personen kom på en tjöt man "HA HA, DU HAR 114  POJKVÄNNER" och den andra personen ba "NÄÄÄÄÄÄÄÄ!". Inte för att man hade någon aning om vad kaninöronen symboliserade eller hur det kopplades ihop med antalet pojkvänner, men det var liksom okej ändå.


Här gör ett av mina fritidsbarn älgöron på mig. Hon var väldigt nöjd med bilden.
"HA HA! Den måste ni lägga ut på hemsidan!" sa hon.
Jag lägger ut den här och hoppas att hon blir nöjd :)Dagens tips


I bassängen på KällbySjögräs?
Nej, Setinas hår!

Kungligt bröllop

Jag tittar på sändningen från bröllopsfesten just nu. Den ena kommentatorn vill avslöja alla hemlisar hela tiden. Typ vad det blir till efterrätt och vad det blir för uppträdande efter middagen. Men den andra kommentatorn vill inte alls. Haha! Det är väldigt roligt när han byter ämne varje gång hon för det på tal.

För övrigt så har jag tittat på detta sen jag vaknade idag. Herregud!


Lite konjak kanske?

Det är studentvecka här i Lund och det är underbart!

Igår på en av studentfesterna blev min 15-åriga lillasyster lite förvirrad. När vi andra fick mousserande så var det meningen att hon skulle få ett alkoholfritt alternativ. Men under hela tiden när vi minglade runt så pratade hon bara om att hon hade konjak i sitt glas. "Eh nej" sa vi, "det är inte konjak". "Joho" sa hon.

När vi sedan gick till bords börjades det igen. "Men var är konjaken" frågade hon gång på gång. "Dom sa att det skulle finnas konjak här nere!" Nu började hon dessutom bli lite irriterad. "Men Josse, gillar du verkligen konjak?" försökte jag.

Efter en lite stunds diskussion förstod vi plötsligt vad allt handlade om. Josefina hade blandat ihop ordet pommac med konjak. Hahaha! Hur blandar man ihop pommac med konjak liksom? Haha.

Men uppenbarligen så var detta väldigt svårt för Josse. Senare fortsatte hon med "Vad var det nu det hette? Var det ponjak?"

 

Pommac?                                           Konjak?

HEJDÅÅÅÅ

Jag och Setina har, av någon sjuk anledning, startat en mycket ångestfylld lek. Den går ut på att varje gång vi skiljs åt så tävlar vi om vem som säger "hejdå" sist. Vi kan alltså vara mitt ute bland folk, på olika gator, men om den andra personen säger hejdå en gång till så måste man ju bara skrika hejdå tillbaka igen. Folk man möter tror att man är helt väck i huvudet när man kommer cyklandes helt själv men skriker "hejdå" om och om igen.
Det är en så pinsam lek, men det har blivit som en tvångstanke. Ingen vill förlora.Illustration av vår hejdå-leken

bebbe?

Igår sa Mathilde att jag luktade bäbis.
Jaha, tänkte jag, då luktar jag alltså bajs, kiss, blöja, spya, gröt och sånt.


Jag som bebis

RSS 2.0